Невиждан военно-политически скандал се задава на Балканите, със сериозен риск

...
 Невиждан военно-политически скандал се задава на Балканите, със сериозен риск
Коментари Харесай

Скандал: Новата флотилия на НАТО ще трябва да я платим, че иначе няма право да е в Черно море... €16 млрд.

 Невиждан военно-политически скандал се задава на Балканите, със сериозен риск да опустоши държавните управления на България и Румъния.
Според източници от НАТО, новата анти-руска флотилия, за която към този момент сме подписали, ще би трябвало да се води благосъстоятелност на България и Румъния. Само по този начин тя може да се намира в Черно море. В което кораби непрекъснато могат да държат единствено страните, които имат изход на него. Всички останали нямат право на повече от 14 дни престой.
" България и Румъния ще би трябвало да платят флотилията, и тя да стане тяхна. Нямаме различен легален метод да обсадим Русия в Черно море ", разяснява поискал анонимност служител в Брюксел. " На първия стадий е значимо двете страни да се съгласят и да ратифицират самото съглашение за основаването на флотилията. След това ще бъдат принудени да го изпълнят, т.е. да платят корабите. "
Тъй като става дума за най-малко 30-40 кораба, то в случай че използван цените за двата кораба, дето Домусчиев ще строи, оказва се че България и Румъния би трябвало да похарчат общо 20-25 милиарда евро единствено за кораби. Домуса ще строи 2 дребни многоцелеви корвети общо за 800 милиона евро. Тъй като трябват и по-големи машини, цената се раздува.
" По-голямата част от нея би трябвало да я заплати България, тъй като нейното крайбрежие е по-голямо ", посочи източникът ни. Румъния е повече като население, на за флота е значимо крайбрежието. Т.е. делът на България ще е към 16 милиарда евро. Колкото целия държавен бюджет за 1 година. 30 милиарда лв..
Хипотетично е допустимо корабите да бъдат и подарени. Но в НАТО няма свободни 30 кораба за дарове, а и нормално подаряват по-стари корита. С кораби за скрап надали ще сме някакъв контраст на Русия. Трябват нови, т.е. скъпи.
В последна сметка, от черноморската флотилия ще излезе, че би трябвало ние да поръчаме на западните корабостроителници и да платим реки от пари, с цел да се борим с въображаемата опасност от Путин...
Г.Н.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР